KAD PERNIAGAAN

KAD PERNIAGAAN
AURALIFE SUB STOKIS TELUK INTAN

WAJIB JOIN...Hubungi 012-4675444

SERTAI TEAM ILAWATI_SYAH DAN MILIKI KEISTIMEWAAN TERSENDIRI

TESTIMONI AURA MINDA PINTAR DAN MINYAK WANGI AURALIFE

TESTIMONI AURA MINDA PINTAR DAN MINYAK WANGI AURALIFE
TESTIMONI 1 : GROUP ILA...EN. ZUBIR BIN MUHD. TAIB

Kelebihan Produk-produk Auralife

Kelebihan Produk-produk Auralife
semuanya berAURA

AURALIFE Perfum...WANGIAN KEHIDUPAN

PRODUK TERKINI

SERTAI TEAM ILA UNTUK GEMPUR SEMUA TEMPAT TERMASUK PERAK....

HUBUNGI ILA SEGERA...
PASARAN PERAK N SELURUH MALAYSIA MASIH KOSONG...
BUKAN SEKADAR ,MINYAK WANGI TETAPI JUGA UNTUK RAWATAN DAN TERAPI...
KETAHUI DAN TUNJUKKAN AURA DIRI ANDA...

Ila boleh bantu mengenalpastikan warna aura anda.. Insyaallah semuanya dengan bantuan Allah swt

SUB STOKIS AURALIFE TELUK INTAN

http://www.auralife2u.com/

Kunjungi laman rasmi syarikat untuk keterangan lebih lanjut berkaitan produk yang ditawarkan....

SALAM SAYANG,
SUB STOKIS TELUK INTAN
PERAK DARUL RIDZUAN
MALAYSIA.com

Wednesday, January 13, 2010

Informasi Berkaitan Warna...

Seringkah Anda merasa tubuh kurang selesa? Bukan hanya tubuh, tetapi hati dan perasaan pun tidak selesa.

Hal sedemikan sering dipanggil “mood”. Tubuh Anda tidak sakit, tetapi tidak ada merasa untuk melakukan sesuatu. Jangan terburu-buru berpikir anda mempunyai penyakit. Jangan-jangan tubuh anda hanya kekurangan salah satu unsur warna saja.

Warna, sejak zaman Mesir Kuno memang sudah dipercayai mempunyai pengaruh yang besar pada tubuh (fizik, emosi, dan mental) manusia. Warna mempengaruhi aura tubuh sehingga jika tubuh berlebihan atau kekurangan salah satu warna, akan terjadi ketidakseimbangan tubuh yang akhirnya mempengaruhi mood dan kesihatan tubuh.

Menurut Gitta S van Engelen, pengamal terapi warna, warna memang mempunyai kekuatan untuk tubuh. Warna bukanlah ubat, tetapi ia bisa membantu proses penyembuhan sebuah penyakit lewat gelombang atau vibrasinya. Dalam buku Colour Therapy, Pengaruh Dan Kekuatan Warna Dalam Kehidupan dikatakan, terapi warna adalah penyembuhan sebuah penyakit dengan mengaplikasikan warna-warna yang tepat untuk penyembuhan dalam bentuk yang lebih efektif berbanding sinaran matahari.

Contoh sederhana bahawa warna sangat mempengaruhi tubuh jika seseorang masuk ke ruangan yang berwarna hitam kelam atau coklat tua. Tubuh dan pikiran orang itu tidak akan rasa berlama-lama di ruangan itu. Jika ada warna yang membuat tubuh dan fikiran merasa tidak selesa/sedap, tentu ada kombinasi warna lain yang boleh membuat orang merasa rileks dan tenang.

Terapi Warna Menyeimbangkan Aura Tubuh
Warna mempengaruhi setiap orang, walau apa pun isinya. Oleh kerana itu terapi warna juga boleh diterapkan pada kanak-kanak dengan keperluan khusus seperti sindrom down, autis, kanak-kanak dengan kecerdasan di bawah normal, disleksia, kanak-kanak kesulitan untuk belajar dan sebagainya.

�Penggunaan terapi warna sangat membantu anak-anak untuk menyalurkan marahnya. Mereka mengamuk kerana orang lain tidak mengerti apa yang mereka inginkan. Jika mereka terlatih untuk menjalani terapi warna sendiri, mereka boleh menghilangkan rasa marah itu dengan menyerap warna tertentu,� kata Gitta yang mempraktikkan terapi warna di sekolah International Center for Special Children in Education, Jakarta Selatan.

Aura kanak-kanak dengan keperluan khusus biasanya tidak seimbang. Aura mereka cenderung berwarna hitam. Namun setiap kanak-kanak mempunyai peningkatan kecenderungan yang berbeza.

�Terapi warna tidak boleh diberikan kepada seluruh murid sekaligus kerana keperluan mereka berbeza-beza. Biasanya saya melakukan bertanya dulu, baru menentukan warna apa yang mereka perlukan pada saat itu. Sebaiknya sebelum melakukan terapi warna, bincang dulu dengan ahli terapi warna untuk menentukan warna apa yang tubuh kita perlukan,� jelas Gitta.

MENENTUKAN warna yang diperlukan memang sebaiknya dilakukan oleh ahli terapi warna. Namun seseorang boleh medapatkan sendiri warna yang diperlukan. Yang perlu diingat, tubuh memiliki tujuh buah cakra yang sangat dipengaruhi oleh warna.

Dalam buku Colour Teraphy ditulis:

Warna merah – berhubungan dengan cakra dasar yang mempengaruhi kecergasan, kekuatan, seksualiti, dan kesedaran. Merah boleh mengatasi anemia, kekurangan tenaga, mati pucuk, tekanan darah rendah, penyakit kulit, dan jangkitan saluran kencing.

Warna Jingga – berhubungan dengan cakra limpa yang mengatur sirkulasi dan metabolisme. Warna ini juga berhubungan dengan kegembiraan dan keceriaan.

Kuning – berhubungan dengan dengan cakra solar plexus yang mempengaruhi intelektual dan mengambil keputusan. Warna kuning juga boleh mengawal konsentrasi haid.

Hijau – berhubungan dengan cakra jantung. Hijau adalah warna penyembuh kerana ia menyeimbangkan dan menstabilkan tenaga tubuh.

Biru – berhubungan dengan cakra kerongkong. Warna ini sangat menenangkan dan sangat baik untuk insomnia, melegakan bawah pinggang , asma, dan migran.

Ungu – merupakan warna cakra mahkota dan berhubungan dengan tenaga dari fungsi fikiran tertinggi . Warna ini membantu meningkatkan rasa percaya diri, mengurangi rasa tidak berdaya, serta mengubati kelainan mental dan saraf.

Hitam – sering dikaitkan untuk menekan nafsu makan. Bagi yang ingin mengurangi berat badan, pakailah lapik berwarna hitam untuk meja makan.

Terapi warna boleh dilakukan sendiri dengan berbagai cara, lakukan maksima empat kali seminggu. lakukan selama lima hingga 10 minit setiap kali terapi, bergantung yang diperlukan. Gitta mengingatkan, jika rasa sudah tidak sedap, segera hentikan kerana bererti tubuh sudah cukup menerima warna itu. Namun jika tubuh masih merasa rileks dan sedap, terapi boleh diteruskan sampai tubuh merasa cukup.

Cara terapi warna sangat banyak. Kita boleh menggunakan ruangan kecil dengan lampu berwarna. Di ruangan itu kita tidur dengan santai sambil mendengar muzik yang sesuai. Jika perlu, biarkan kulit terbuka tanpa penutup agar penyerapan warna lebih banyak.

�Jika ukuran bilik hanya 2�3 meter, cukup menggunakan lampu ukuran lima hingga 15 watt. Tetapi jika ruangannya besar, gunakan besaran watt yang lebih tinggi. Namun sinarannya harus dipantulkan dulu agar tidak terlalu cepat sampai ke kulit,� kata Gitta.

Selain itu, orang juga boleh memegang benda dengan warna yang kita perlukan, termasuk memakai baju dengan warna-warna yang diperlukan.

�Walau tidak secepat sinar, gelombang warna yang ada pada baju mampu merembat masuk melalui kulit. Jadi kalau kita ingin merasa berani, pakailah baju warna merah. Bila mahu wawancara pakailah baju warna biru, kerana biru melancarkan komunikasi. Sedangkan warna hitam bisa meningkatkan rasa percaya diri.

0 comments:

NASKAH PANDUAN UNTUK AGEN RM 35.00 SET

NASKAH PANDUAN UNTUK AGEN RM 35.00 SET
ANDA DAPAT a)BUKU b) VCD c)2 BOTOL PERFUM

INFO TERKINI

BELIAN SET REPEAT INFINITI SAHAJA

13 BOTOL RM 210

BOLEH CAMPUR SEMUA WANGIAN NO.1 HINGGA NO.31

1) WANGIAN ANTARABANGSA (No.1 - No.15)
2) WANGIAN CELEBRITI (No.16 -No.30)
3)WANGIAN GENIUS (No.31-No.34)

P/S: SET REPEAT 9 BOTOL RM132.00
HABIS STOK!!!

AURA CEO COFFEE

AURA CEO COFFEE
kopi yang mempunyai banyak fungsi rm32 sekotak

Beauty Losyen

Beauty Losyen
rm32 sahaja

SET AGEN RM 240

SET PENGENALAN AURALIFESET A - AGEN (RM240.00) + SALES KIT (RM35.00)
RM 275SET B - HARUMAN BIASA (RM132.00)
-OUT OF STOCK-
NOW= 13 BOTOL (RM210)

SET C - HARUMAN SELEBRITI (RM210.00)
SET D - SABUN MULTIPURPOSE (RM240.00)SET E - AGEN + AURA MINDA PINTAR (RM280.00)SET F - AURA MINDA PINTAR (RM210.00)SET G - HARUMAN LELAKI 13 BOTOL (RM210.00)

SET H - HARUMAN WANITA 13 BOTOL (RM210.00)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WARNA AURA Mengikut Hari

Jadual di bawah menunjukkan ketetapan vibration yang dikesan mendominasi setiap hari.

ISNIN, PUTIH (Gabungan / istirehat / pertahanan) 0- 279 nanometer
SELASA, PINK / VIOLET(Kesucian rohani) 380- 489 nanometer
RABU, BIRU (Kasih sayang / tumpuan) 490- 544 nanometer
KHAMIS, KUNING / OREN (Pemikiran / tenaga) 555-729 nanometer
JUMAAT, HIJAU (Keseimbangan / iman) 545- 554 nanometer
SABTU, MERAH (Keberanian / tuah / kemewahan) 730- 780 nanometer
AHAD, HITAM (Keberanian / tuah / kemewahan) 0- 279 nanometer

SET AGEN

SET AGEN
RM240 + RM35 (15 wangian SET Wangian ANTARABANGSA)

Set Agen Infiniti (Perempuan)

Set Agen Infiniti (Perempuan)
RM 280 + RM35.00 Wangian 1-30 + sekotak PIL AURA MINDA GENIUS RM315.00 sahaja

Set Agen Infiniti ( Lelaki )

Set Agen Infiniti ( Lelaki )
RM 280 + RM 35.00 PILIHAN WANGIAN No. 1 - 30 Sekotak pil Minda (RM 315.00 sahaja)

SET REPEAT B ANTARABANGSA

SET REPEAT B ANTARABANGSA
Pilihan No.1-15 + 1A + 2A + 5A + 12 A ( RM25.00) dengan pilihan 19 wangian ( AGEN: RM132)

SET REPEAT C CELEBRITI

SET REPEAT C CELEBRITI
Pilihan No.16-30 (RM28.00 sebotol) 15 jenis pilihan wangian ( AGEN: RM150)

AURA MINDA PINTAR

AURA MINDA PINTAR
Agen: RM210 Harga minyak wangi GENIUS sebotol. RM30. Harga PIL MINDA sekotak RM80 (40biji)

MANDIAN AURA

MANDIAN AURA
Harga: RM15.00 sebotol (1 kali mandian)

>